Over Of Somarshouse

Mag ik me aan u voorstellen,

Mijn naam is Ton Ramos en heb af en aan vanaf 1974 Duitse herders gehad. Ik ben met de africhting sport begonnen in 2010. Dat kwam doordat ik een Duitse herder van 3 jaar had geadopteerd die erg trok aan de lijn en ik hulp nodig had om hem daarin wat rustiger te worden.

Ik ben toen begonnen bij kringgroep Ridderkerk met africhting en agility. Al gauw bleek dat Kazan meer affiniteit had met agility dan met de africhting. Omdat Kazan naar ons toe was gekomen zonder stamboom en ik toch wilde proberen in ieder geval VZH met hem te halen hebben we in 2011 de kringgroep Ridderkerk voor wat betreft de africhting verlaten en zijn we naar C.H.V. de IJsselstroom (NBG) gegaan. Ook zijn we doorgegaan met agility totdat de instructrice aangaf dat vanwege haar gezondheid ze zou gaan stoppen met lesgeven.

In april 2012 hebben we onze eerste hond met stamboom, Cytta von Semrowplatz, gekocht van Hein Deeben uit Eindhoven en zijn vanaf haar 13e week met haar gaan werken.

Bij IJselstroom hebben we met Cytta de puppycursus en andere certificaten gehaald.

Eind 2012 zijn we bij IJsselstroom weg gegaan en hebben we ons aangemeld bij kringgroep Rotterdam. Sindsdien hebben we met heel veel plezier en met hulp van diverse mede leden gewerkt met Cytta en hebben we tot nu toe met haar UV, VZH, IPO 1 en IPO 2 gehaald.

In 2014 hebben we een kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer, omdat we graag nakomelingen van Cytta wilden hebben. We hebben toen gekozen voor de naam of Somarshouse

Af en toe zullen we met één van onze teven een nestje plannen en deze informatie zal dan op deze site te zien zijn.

We zullen altijd gericht blijven op de hobby fok met de doelstelling om het Duitse herder ras te verbeteren.

Zowel de teef als de reu waarmee we zullen fokken zullen te allen tijde afgeröntgent zijn op HD en ED, DNA opgeslagen hebben.

Daarmee hopen we om goed nageslacht te verkrijgen die zowel ingezet kunnen worden voor de sport maar ook heel geschikt zijn als huishond.

De door ons verkochte pups zullen altijd een Stamboom meekrijgen en zullen altijd een keurfok certificaat bezitten.

Ook krijgen ze de eerste inentingen en zullen ze zijn ontwormd.

Tevens krijgt de nieuwe eigenaar van de pup een VDH koopcontract mee.